1967’de Erzurum’un Narman ilçesinde doğdu. Altı kardeşin en büyüğüdür. İlköğrenimini ve liseyi Narman’da tamamladı. Müziğe, kendi kendine daha ilkokulda bağlama, mandolin ve flüt çalarak adım attı.
Liseden sonra Ankara’da Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi’nde solfej ve nota dersleri almaya başladı; geceleri ise Ankara’nın çeşitli yerlerinde sahne alıyordu…
Askerliğini 1987-88 yıllarında İstanbul Kalender Ordu Evi’nde solist olarak bitirdi ve Erzurum’a geri döndü. Ancak kısa bir süre sonra bir pantolon bir ceket bu defa başka amaçlarla İstanbul’un yolunu tuttu.
1989’da İstanbul’da Nişantaşı’nda garsonluk yaparken bir yandan da Telden Dile Müzik Merkezi’nde eğitimine devam etti. 1991 yılında piyanist ve udî olarak sahneye çıkmaya başladı.
1992 yılında Tekirdağ’ın Kumbağ ilçesinde aynı şekilde bir yıl çalıştı. Bu esnada ilk albümü «TUTKU»nun şarkılarını tamamladı.
1992’nin sonunda Tekirdağ’dan İstanbul’a dönüp Telden Dile Müzik Merkezi’ndeki öğretmen arkadaşları ile «Tutku» albümünü yaptı. Elinde hazır albümüyle hayatında ilk kez Plakçılar Çarşısı’na gitti.
1993’te eserlerini bir çok plakçıya dinletmesine rağmen olumlu bir sonuç alamadı. Vazgeçip Erzurum’a dönmek üzereyken rastlantı sonucu İskender ULUS ile tanışan İBRAHİM ERKAL’ın, gerçek müzik kariyeri başlamış oldu. »TUTKU» albümü çıktıktan sonra solist olarak çalıştığı Merhaba Restoran’daki işini bırakıp, yeni albüm ve yeni bestelerine konsantre olmak üzere kolları sıvadı.
1994’te ikinci albümü »SIRA BENDE - AKLIMDASIN»ı piyasaya çıkardı. Televizyonların, radyoların kapıları bu albümdeki hit şarkılarıyla açıldı («KAHRETSİN AKLIMDASIN», «SEVMESEN DE OLUR», «BEKARLIK», «İNSAFSIZ» vs.).
Hemen ardı sıra »GÖNLÜNÜZE TALİBİM» adlı üçüncü albümü çıktı. Tüm Türkiye’yi saran «CANISI» şarkısı ile Canısı akımı başladı. Aynı albümden daha birçok eseri dillere dolandı. («YALNIZIM», «UNUTMAYACAĞIM», «ADAM GİBİ», «ERZURUM’A GEL», «BENDE İSTEREM», «A BEBEĞİM» vs.)
90 dakikalık Temel GÜRSU’nun yönettiği CANISI filmi ve ardından 26 bölümlük CANISI dizisi televizyonlarda rating rekorları kırarak defalarca yayınlandı.
Bu süre zarfında İbrahim Erkal besteleri, şarkıları müzik piyasasında aranılan melodiler olmaya başladı. Zara, İzzet Yıldızhan, Vahdet Vural, Zeynep, Murat Yıldız, Kader, Hülya Avşar, Metin Şentürk, İbrahim Tatlıses, Ayhan Aşan, Yudum, Umut Yılmaz, Burhan Çaçan sanatçının eserlerini verdiği isimlerden bazıları oldu.
1997’de «SIRILSIKLAM» adlı dördüncü albümü ile olağan üstü satış grafiği yakaladı. Akabinde Temel GÜRSU’nun yönettiği 32 bölümlük SIRILSIKLAM dizisi ile başarısını devam ettirdi.
«DE GET YALAN DÜNYA» beşinci albümüydü. ERKAL bu albümde »NASIL SEVMİŞTİM», «DE GET», «SEVİN GÖNÜL» gibi kendi eserlerinin yanı sıra «SARI GELİN», «HELE DADAŞ» gibi Halk Türküleri’ni yorumlayarak çıtasını hiç düşürmedi.
Başarılarını 2001 yılında çıkan »SU GİBİ» albümü ile pekiştirdi.
2002’de BEN BU ŞÖHRETİ SEVMEDİM adlı şiir kitabı ve aynı yıl «AŞK NAĞME» adlı 7. albümünü çıkardı.
Son albümü «GÖNÜL LİMANI» aynı zamanda evlilik ve bir kız, bir oğlan, 2 çocuk getirdi.
Hobileri arasında seyahat etmek, fotoğraf çekmek ve bahçesi ile ilgilenmek yer almaktadır.
Bunun akabinde fobileri; yükseklik ve aşırı hızdır.
Kaynak: Last.fm
Bu sayfada bulunan metinlerin kaynağı sonunda belirtilmiştir. İçeriklerin hatalı ya da uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizi bilgilendirin.