2 Mayıs 1942 doğumlu eski sporcu, ses sanatçısı. 1955’de Galatasaray genç takımında futbol oynamaya başladığında henüz 13 yaşımdaydı.
1957’den itibaren, Galatasaray genç basketbol takımının yıldız bir oyuncusu oldu. 1961’de ayağından sakatlık geçirmiştir. Sonrasında şarkı söylediğini çok iyi bilen, bir basketbolcu arkadışının muzipliği sonunda, katıldığı ses yarışmasında Türkiye Ses Kralı oldu. 1962’de üniversite okumak için Almanya’ya gidişi, onu çok sevdiği spor hayatından uzaklaştırdı. Üniversitede başarısız olunca tekrar Türkiye’ye dönüp, vatani görevini Karagücü’nde futbol ve basketbol oynayarak ve de orduevinde şarkı söyleyerek tamamladı. 1965’de artık 4 dilde şarkı söyleyebilen, yaklaşık 1000 şarkılık bir repertuara sahip, profesyonel bir şarkıcı olmuştu ve Türkiye’deki tüm gece klüplerinin, çalışmak istediği bir Ömür GÖKSEL doğmuştu…
1969’da, Mutluluk adlı şarkıyla, ilk Altın Plak’ını Aykut SPOREL’in elinden aldı. Bunu 1972’deki Sevemem Artık adlı yapıt takip etti. İkinci altın plağı onu 3 yıl üstüste çeşitli dergilerde, Yılın Şarkıcısı yapmaya yetmişti. 1970’de yine kendisi gibi, Galatasaray’da spor yapmış, Hülyâ DEMİR adlı genç kızla hayatını birleştirdi. Bu evlilikten, 1971’de kızı Serenad, 1973’de, oğlu Sonat dünyaya merhaba dediler.
1975 ona Yanıyorum adlı bir bestesiyle üçüncü Altın Plak’ını getirdi. Ancak o yıllarda, korsan kasetlerin piyasaya sürülmesi, plak dünyasına büyük bir darbe indirdi. Bu yüzden; «Ağlıyormuşsun», «Senden bana yar olanda», «Yaşadım mı öldüm mü anlayamadım?», «Umurumda mı Dünya?», «İçki sigara», «Eğer bir gün bırakırsan», «Yaş kalmadı gözlerimde», «Kızım» isimli şarkıları, listelerde bir numara olmalarına rağmen ona altın plak getirmediler.
1978’de, Avrupa ve Amerika’daki Hilton Hotellerinden aldığı tekliflerin câzibesi ve Türkiye’deki arabesk müzik türünün yoğunlaşması, ona Profesyonel Müziğe yurt dışında devam etme kararını aldırdı. Sırasıyla İtalya’da, Amerika’da ve Almanya’da müzik yaşamıma devam etti. 1996’da döndüğümde, onu tanımayan iki nesille karşılaştı, ancak o neslin anne ve babaları Ömür GÖKSEL şarkıları ile tanışmış, sevişmiş ve evlenmişlerdi. Yıllar geçti. 13 yaşında girdiği Galatasaray Spor Kulübünün bugün Divan Üyesi, 2000 yılınının Eylül ayından başlayarak tam üç yıl Korner adı altında, haftanın iki günü spor yorumladı. Köşe yazıları tam üç yıl boyunca aralıksız devam etti.
2000 yılının başında STV Televizyonunda, hazırladığı Bir Ömür adlı programı, 13 Hafta için hazırlanmışken, gördüğü sıcak ilgi üzerine 73 hafta aralıksız sürdürdü.
2002 yaz sezonunu Antalya Royal Resort otelinde şarkı söyleyerek geçirdi.
2003 yaz sezonunu ekim sonuna kadar Topkapı ve Kremlin otellerinde şarkı soyleyerek geçirdi.180.000 turiste kendi dillerinde ve Türkçe şarkılar söyleyerek onlarla sıcak bağlantılar kurarak ülkemizi tanıttı.
28 Mart 2004 tarihinde yapılan seçimlerde 600.000 seçmene sahip İstanbul Kadıköy ilçesinden Meclis Üyesi seçildi.Doğup büyüdüğü bu ilçenin 14 Nisan 2004 tarihinden itibaren Gençlik ve spor, Eğitim ve Kültür komisyonları başkanlığı şerefine erişti.
2004, 2005 ve 2006 yıllarının yaz aylarında Kadıköy’de sahilde ve Bağdat Caddesinde düzenlediği Kadıköy karnavalı şenlikleri tüm İstanbul halkının büyük ilgisini çekti.
2005 yılında Seyhan Müzik’ten çıkan 2 albümü Bir Ömür ve Meydan Okuyorum Yıllara Müzik Marketlerindeki raflarda yerlerini aldılar.
Mart 2006’da Doğan Müzik’ten çıkan «A Touch of Quality» isimli albümünde dünyanın en ünlü şarkılarından 18 adedini dinleyicilerimin beğenisine sundu.
Kasım 2006’da «A Touch of Love» isimli Double CD albümü ve kaseti müzikseverlerin evlerindeki kıymetli arşivlere yerleşti.
Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanlığını yaptığı Kadıköy Beledeiyesi’nin katkıları ile 2006 yılı boyunca her ay 1 kez olmak üzere Nostalji Rüzgarları adı altında Türk Hafif Batı Müziği’ne adını altın harflerle kazımış sanatçıları halkımıza konser etkinlikleri ile sunuyor.
Kaynak: Last.fm
Bu sayfada bulunan metinlerin kaynağı sonunda belirtilmiştir. İçeriklerin hatalı ya da uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizi bilgilendirin.